September is Childhood Cancer Awarness Month.  

Deze maand wordt er wereldwijd extra aandacht gevraagd voor kinderkanker. Elk jaar krijgen nog steeds 600 kinderen in Nederland de diagnose kanker. De harde realiteit is dat 1 op de 4 kinderen het niet redt. Stel je voor: een heel voetbalteam dat elke week het ziekenhuis inloopt, en 2 of 3 van hen zullen niet volwassen worden. Dit is de realiteit voor te veel families.

Het belang van onderzoek naar kinderkanker kan niet genoeg worden benadrukt. Dankzij de steun van vele lieve mensen hebben we samen al meer dan €165.000 ingezameld, wat rechtstreeks gaat naar levensreddend onderzoek.

Op de foto zie je mijn kralenketting. Voor elke medische handeling krijg je een kraal. Het wolkje betekend narcose en het oranje rondje is een chemo. Er zijn kinderen die hebben een kralenketting van een paar meter. Dat is bijna niet voor te stellen. Voor het kind is het zwaar ook voor de hele familie en omgeving.

De belangrijkste kraal ligt in het midden. De bloemenkraal. Ik was zo blij dat ik die kreeg. Het betekent dat je beter bent. Je krijgt deze na je behandeling. Dan begint het herstellen.  Het vertrouwen moet ook weer gaan groeien.

Mijn droom blijft een toekomst waarin elk kind geneest – een toekomst waarin we een magisch medicijn vinden dat kinderkanker verslaat.

Wil jij ook helpen om deze droom waar te maken? Samen kunnen we zorgen dat er meer kinderen hun toekomst krijgen. Doneren kan via onze website.

🧡🎗️ Sta stil, steun, en maak het verschil.

Steun Stichting Maas

Help Maas met het vinden van het magische medicijn